Jonge hondencursus

 

Dit cursusaanbod is bedoeld als voorbereiding op de C-B cursus. Ervaring is dat honden, die vóór de eigenlijke basisopleiding al training gehad hebben, met een voorsprong starten aan deze gerichte jachtopleiding en in die opleiding een beter resultaat halen. *Ook voor niet-KJV leden

 

Inhoud

 

Er wordt net name gericht getraind op de baas–hond verhouding, het aanleren van appèl O.a. in het volgen, down liggen, wegsturen en terugkomen en een voorzichtig begin met aanleren van het apport. Waar in de CB opleiding in relatief hoog tempo doorgewerkt wordt naar het bereiken van de doelen van het CB programma, wordt in de Jonge hondencursus juist in een heel rustig tempo, aangepast aan de leeftijd van de hond, getraind. Het moet vooral nog leuk zijn. De lessen duren ook niet zo lang: ongeveer 2 maal ½ uur + koffiepauze. Onder leiding van de instructeur krijgt u al een beeld van de aanleg en de kwaliteiten van uw hond en hoe u daar het beste mee om kunt gaan.

 

Voorwaarden

 

De Jonge Hondencursus is bedoeld voor honden van 12 weken (belangrijk i.v.m. entingen) tot 9 maanden oud.

 

Locatie en tijd

 

De cursus wordt gegeven op onze locatie in de groenstrook van Klundert op dinsdagavond. De cursus start op de eerste dinsdag van december en duurt 11 lessen. Tijd: van 19.00 uur tot 20.30

 

Groepsgrootte

 

Maximaal 12 deelnemers.

 

Instructeurs

 

Instructeurs: Anja Roest en Marijke van Leeuwen

 

Cursusgeld

 

Voor KNJV-leden € 95,- voor niet KNJV-leden € 110,-

 

Benodigdheden

 

U hoeft zelf nog geen bijzondere aanschaffen te doen. Een halsband met lijn is voldoende. Wel is het belangrijk dat u wat bij u hebt om de hond te belonen. Gewoon wat hondenbrokjes die uw hond lekker vindt is al voldoende. De instructeurs hebben de overige materialen bij zich. Er is geen examen aan deze opleiding verbonden. U krijgt wel een certificaat van deelname.

 

Aanmelden

 

 

 

 

Ook als u geen lid bent van de KJV kunt u zich inschrijven. U kunt pas deelnemen nadat u het inschrijfgeld aan de penningmeester hebt overgemaakt. Helaas kunnen we geen aanbod doen voor een puppycursus voor jachthonden.